Cytuj:
Jeśli chodzi o ramę układ koszący i skrzynie to jest to samo na 30000000000%
To w takim razie jeżeli te części HUSQWARNA firmuje swoim znaczkiem, oznacza że części muszą być trwałe.
Cytuj:
co do tego systemu podnoszenia trawska to działa w teorii i na suchej zadbanej trawie.Spółdzielnia mieszkaniowa w moim miasteczku nabyła Hqv z 22konnym silnikiem i na wysokiej mokrej trawie porażka zapycha sie toto i pali paski.Chodziło mnie o pasek napędu noży troszkę niejasno się wyraziłem przepraszam.
Tak myślałem że głównie pic na wodę, ale słyszałem nawet opinie że daje rade toto zbierać liście oczywiście z trawnika, nie mówię tu o ekstremalnych warunkach bo w takie po prostu nie będę wjeżdżać traktorkiem, do tego są tzw. Karczownice z napędem 4x4 i przystawką bijakową.
Cytuj:
Ale tak jak wcześniej napisałem warto się zainteresować riderem dużo dużo zwrotniejszy a możliwości praktycznie te same no poza zbieraniem oczywiście.
I tu jest ten ból... jeżeli patrzysz na trawniki, to te najładniejsze mają zebraną trawę albo są koszone 2x w tygodniu.
Cytuj:
Jeśli chodzi o odśnieżanie traktorem to o pługu możesz zapomnieć będziesz potrzebował pług wirnikowy trochę droga przystawka ale chociaż nie wyłożysz się na wyższym śniegu a znając polskie sposoby odśnieżania to pługiem raczej nie będziesz miał gdzie go zepchnąć.
Jestem też majsterkowiczem i dociążenie traktorka nie będzie stanowiło dla mnie problemu, tak samo pług za pewne również wykonam we własnym zakresie (nie przemawiają do mnie marketowe przystawki) i proszę pamiętać że nie mam zamiaru pchac przed sobą jakiejś tygodniowej zmarźliny, jeżeli chodzi o miejsce gdzie ten śnieg miał by się "znaleść" po zepchnięciu, to akurat u nas na praktycznie całej długości jest od strony jezdni - 1.Jezdnia 2. chodnik 3.trawnik (1-2m) 4.Płot 5. Posesja. I tutaj bardziej mam na myśli oprócz chodnika niewielkie podwórka osób prywatnych np wyjazd z garażu do bramy wyjazdowej, przecież nie będę tym trasy A1 odśnieżać

I ogólnie mówisz że nie poradzi bo nie będzie miał gdzie zepchnąć śniegu, czy nie da rady go pchać? Pamiętaj w tym momencie o łańcuchach
Cytuj:
Podpatrzyć czym robią inni którzy już dłużej w tym siedzą bądź mądry ich mądrością bo nauka w tym przypadku dużo kosztuje.Powodzenia życzę
Nawet sobie szanowny tomku nie wyobrażasz ile bym dał aby móc podpatrzeć kogoś, niestety w okolicy nikt się tym nie zajmuje, jedynie chodzą koszą usługowo kosami. W największej miejscowości w okolicy widziałem jak park koszą 2xtraktorek jeden był PARTNER, taki około 4 letni i sporo mniejszy od mojego wyboru, a drugi nie dopatrzyłem się nazwy, też w ciemnych barwach. Lecz to jest jakaś firma obsługująca jedynie miasto (może na lewo prywatne działki) więc sprzęt musi tam dostawać w kość bo pracownik dostaje 8 zł na godzine i śmiga sobie.
Po 17stym ma być znów otwarty serwis Husqwarny (zamknięty z powodu jakiegoś szkolenia bodajże) wątpie że będą mieli jakiś pakiet demo, ale może wyrwę jakieś prospekty czy katalogi.
Pozdrawiam serdecznie.